Apeluju na muškarce da pristojno sede u prevozu

Njujorški metro sprovodi kampanju kojom se apeluje na muške putnike da pristojno sede u prevozu, ne zauzimajući dva sedišta.
Kampanja u Njujorku vodi se protiv "menspredinga" tendencije muškaraca da u tramvaju, autobusu ili vozu sede tako da zauzimaju dva, čak tri mesta, odnosno da zauzimaju prostor putniku do sebe, bilo da je reč takodje o muškarcu ili ženi.
 
Gradska odbornica u Briselu Selin Deforž rekla je da je takva kampanja potrebna i tom gradu, ali iz saobraćajnog preduzeća navode da za takvu akciju treba da prime zvaničnu žalbu nekog putnika.
 
Kažu ipak da nepostojanje žalbe ne znači da problema nema budući da su putnici u javnom prevozu navikli da trpe razne neprijatnosti.

Teme

metro
  • brdska backa

    21.12.2016 19:25
    Kad se setim koznih mantila i kako se omladina klanjala do zemlje kad prodjemo. Eee a sad ovi omladinci jad i cemer. Tito dragi mnogo mi falis.
  • DonJuan

    20.12.2016 18:40
    A pa ovo se i kod nas zapatilo zestoko, ovde sto si bahatiji, glasniji, bezobrazniji i nenormalniji, to si veci smele u drustvu i medj' ribama.
  • pest

    20.12.2016 18:19
    "u tramvaju, autobusu ili vozu sede tako da zauzimaju dva, čak tri mesta, odnosno da zauzimaju prostor putniku do sebe"
    sta god o njoj mislili, jedno je sigurno - pojava "manspreading" sasvim sigurno nema nikakve veze sa "sedenjem na vise sedista, tj zauzimanjem prostora drugim putnicima"... nesto drugo je posredi, proguglajte ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.