Telefon koji vas neće izneveriti

Magazin Gud (Good), u svojem izdanju na temu dizajna, na naslovnoj strani objavio je fotografiju slavne jurišne puške AK-47 i postavio pitanje: "Postoji li dizajn koji je ovako dobar, ali ne ubija ljude?"
Magazin Gud (Good), u svojem izdanju na temu dizajna, na naslovnoj strani objavio je fotografiju slavne jurišne puške AK-47 i postavio pitanje: "Postoji li dizajn koji je ovako dobar, ali ne ubija ljude?"

Kako prenosi američki časopis Forejn Polisi (Foreign Policy), očiglno postoji - mobilni telefon Nokia 1100 .

Ta najjednostavnija Nokija je čvrsta i superefikasna, baš kao jurišna puška koju je 40-ih godina prošlog veka dizajnirao Mihajil Kalašnjikov .

Dok svetom vladaju Ajfoni (iPhone) koji se bore s mobilnim apratima na platformi Gugl Androida i Blekberija (BlackBerry), Nokia 1100 možda izgleda jednostavno, ali taj telefon će raditi i kada sva njegova "mlađa braća" odustanu.

Predstavljen 2003. godine, što je gledajući s tehnološkog aspekta davno, Nokia 1100 nema previše dodatnih opcija osim zvanja i slanja SMS-a. Na njemu nećete moći da pogledate mejl ili surfujete internetom, ali od izlaska na tržište ovaj model je pronašao put do srca više od 250 miliona korisnika što ga čini najprodavanijim mobilnim telefonom na svetu.

iPhone je do sada prodat u više od 73,5 miliona komada.

Sve dok mobilne mreže u zemljama u razvoju ne zadovolje zahteve potrebne za funkcionisanje modernih mobilnih telefona, Nokia 1100 ostaće telekomunikacijska verzija slavnog "Kalašnjikova", neuglađen, ali jeftin i efikasan mobiilni telefon.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.