Knjiga vraćena u biblioteku posle 84 godine

Jedan muškarac iz Luizijane izbegao je drakonsku novčanu kaznu vrativši u biblioteku knjigu koja je pozajmljena pre 84 godine.
"Bolje kasno vratiti knjigu, nego nikad, zar ne? Imali smo slučaj da je muškarac vratio knjigu našoj biblioteci nakon što ju je njegova majka pozajmila davne 1934. godine kada je imala 11 godina", naveli su iz biblioteke Memorial u Luizijani, prenosi Skaj njuz.
 
Inače, radi se o delu "Spoon River Anthology" autora Edgara Lija Mastersa. Knjiga je zbirka pesama koje su u prvom licu ispevali mrtvi stanovnici izmišljenog grada Spoon River, koje su refleksija na njihove živote i njihovu smrt.
 
"Čovek je čistio roditeljsku kuću kada je pronašao knjigu koju je kasnije odlučio da vrati, a rekao nam je da bi to isto učinila i njegova majka da je još uvek živa", rekao je Džeki Morales, pomoćnik direktora biblioteke Memorial.
 
Zanimljivo je i da je knjiga trebalo da bude vraćena još 14. aprila 1934. godine.
 
"Mislili smo da je naslov na neki način isuviše sablastan da se ponovo pojavi nakon svih ovih godina i to baš oko Noći veštica", napisali su na Fejsbuku službenici biblioteke.
 
  • saruman

    14.10.2018 10:40
    Nije to mali Alek, on ne čeka toliko godina da prođe....
  • Ups

    11.10.2018 09:19
    Cini mi se da je i kod mene jos uvek knjiga "Događaji Nikoletine Bursaća" iz osnovne škole.. znači nekih 20ak godina.... ups. oh well....
  • Miodrag

    11.10.2018 07:47
    Izbori 2050god.Vucic???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.