Najčudniji 911 pozivi

Kad se dogodi najgore službenici koji rade na telefonskim linijama hitnih službi prvi su s kojima ćemo podeliti svoju nevolju. Njihov zadatak je da nas umire, shvate o čemu se radi i pošalju pomoć koja nam je potrebna.
Najčudniji 911 pozivi
Foto: Pixabay
Službenica koja je dve godine radila na američkoj liniji 911 podelila je svoja najluđa iskustva s pozivima. 
 
1. Lančani sudar traktora
 
Spavala sam samo pet sati između dve noćne smene u trajanju od 16 sati. Ostalo mi je još otprilike sat vremena do kraja smene i jedva sam čekala da završim s poslom kad su odjednom lampice na telefonima počele da svetle. Srećom, niko nije poginuo, ali ovo nas je sve u trenu razbudilo. 
 
2. Požar u vatrogasnoj stanici
 
Jednog dana sam dobila poziv iz kompanije za alarme. Takvi pozivi su uglavnom jednostavni, ali ovaj put, kad sam upisala adresu, ispostavilo se da se radi o vatrogasnoj stanici. Ispostavilo se da su ostavili uključenu rernu s lazanjama koja je aktivirala alarm. U žurbi da izađu na hitan poziv, pojačali su toplotu umesto da je isključe. Osim lazanja sve je ispalo dobro, ali uverena sam da lika koji je to učinio nikad nisu pustili na miru. 
 
3. Krađa zlatne ribice
 
Jedna žena nas je pozvala jer su joj susedovi klinci provalili u dvorište i ukrali zlatnu ribicu iz jezerca. Navodno je već ranije imala problema s njima. Nikad nisam saznala šta se dogodilo s ribicom. 
 
4. Padaju oblaci
 
Postoje ljudi koji često zovu zbog svake sitnice. Imali smo jednu koja je zvala svaki put kad bi počeo da pada sneg da bi prijavila da oblaci padaju s neba i da bi trebalo da ih vratimo nazad. Na kraju smo počeli da joj govorimo da oblaci padaju jer ih je previše na nebu i da će se vratiti sami od sebe kad se malo raščisti gužva. Nakon toga je zvala ređe. 
 
5. Moram u bolnicu
 
Jedan dragi čovek, inače beskućnik, imao je mentalnih problema i umeo je da prepozna kada mu se bliži napad, pa bi pronašao govornicu (njihovu lokaciju dobijamo automatski), pozvao nas i rekao: "Moram da idem". Već smo ga tako dobro poznavali da nije morao reći ništa drugo. 
 
6. Brzo dođite, ubiću muža
 
Jedna žena nas je često zvala zbog problema s mužem. Osnovni problem je bio da je njen "muž" ustvari bio pas. Jednom nas je pozvala i rekla nam: "Dođite brzo, upucaću muža". Kad su policajci požurili na adresu, dočekala ih je u dvorištu, držeći alat za odčepljivanje odvoda, praveći se da je to oružje i vičući: "Bum, bum" na jadnog psa. Kad su policajci pokušali da joj oduzmu odčepljivač počela je da beži i viče: "Ne možete me zaustaviti". "Muža" su joj oduzeli i odveli u sklonište za životinje. 
 
7. Napad zmijom
 
Mislim da je ovo bio najčudniji poziv koji sam ikad primila. Prijavljeno je porodično nasilje, a policajci s mesta događaja su zatražili pojačanje zbog napada "boom". Zbunilo me pa sam pitala čime. Ispostavilo se da je muž pokušao ženu da istuče njihovim ljubimcem, zmijom dugom dva metra. Oduzeli su im zmiju koja nije imala većih povreda, a na kraju ju je jedan od kolega usvojio. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.