Gradić posle 100 godina ukinuo zabranu grudvanja

Devetogodišnji dečak iz grada Severensa u američkoj saveznoj državi Kolorado uspeo je da "smekša" gradsko veće pa je ono ukinulo gotovo stogodišnju zabranu grudvanja i vratilo deci pravo na zimske radosti.
Gradić posle 100 godina ukinuo zabranu grudvanja
Foto: Pixabay
Dejn Best objasnio je da se obratio gradskim vlastima kako bi ih uverio da promene zakon.
 
"Današnja deca moraju imati dobar razlog da se igraju napolju", rekao je Best u ponedeljak na sednici gradskog veća. "Istraživanja govore da nedostatak igre na otvorenom vodi u gojaznost, ADHD (poremećaj pažnje s hiperaktivnošću), anksioznost i depresiju", nabrajao je devetogodišnjak i objasnio da on "želi da baci snjžnu grudvu, a da time ne prekrši zakon".
 
Gotovo stotinu godina stara zabrana bacanja bilo kakvog kamena ili projektila, a to se odnosi i na grudve snega u gradu od 4.000 stanovnika, zastarela je i znači da bilo koje dete koje baci grudvu krši zakon.
 
"Deca Severensa samo žele pravo na grudvanje kao i sva druga deca na svetu", rekao je Dejn.
 
Njegovi argumenti su bili uverljivi pa je gradsko veće jednoglasno ukinulo zabranu, a nakon glasanja gradonačelnik je ponudio Dejnu da baš on bude taj koji će baciti prvu grudvu - po zakonu.
 
Dečak je rekao da će mu najdraža meta biti njegov mlađi brat i da će dati sve od sebe da ne razbije prozorska stakla.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.