Kambodža poručila Amazonu: Prestanite da prodajete WC navlake s našom zastavom

Kambodža je zatražila da internetski maloprodajni div Amazon prestane da prodaje navlake za toalet daske, prostirke i ostali pribor za kupatila sa slikama kambodžanske zastave i angkorških hramova, tvrdeći da to šteti ugledu zemlje, rekli su lokalni mediji.
Kambodža poručila Amazonu: Prestanite da prodajete WC navlake s našom zastavom
Foto: Pixabay
Kambodžanski ambasador u SAD-u Čum Sounri pribor za kupatila nazvao je "sramotnim proizvodima koji ozbiljno pogađaju nacionalnu čast i ugled Kraljevine Kambodže" u pismu izvršnom direktoru Amazona Džefu Bezosu u četvrtak, koje je objavio lokalni portal "Fresh News". 
 
Amazon prodaje različite vrste navlaka za wc šolju i prostirki s fotografijama kambodžanskih hramova sa UNESCO-vog popisa svetske baštine, uključujuči slavni Angkor Wat i hram Bayon za 20 do 30 dolara.
 
 
Sounri zahteva da kompanija "odmah zaustavi prodaju svih tih predmeta i ukloni ih sa stranice jer to osuđuje sav kambodžanski narod".
 
Sramotno je upotrebljavati kambodžansku zastavu kao dizajn za prostirku za kupatilo, dodao je.
 
"The Khmer Times" objavio je u petak da Kambodžani kritikuju predmete na društvenim mrežama i da su to prijavili vlastima. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti