"Potencijalno opasan" asteroid ove nedelje proleće kraj Zemlje

Ove nedelje Zemlji će se približiti asteroid kojeg je NASA označila kao "potencijalno opasnog" i dala mu ime 1999 CF22, ali iz NASA javljaju da nema potrebe za bežanjem u bunkere, jer će asteroid ostati na sigurnoj udaljenosti od naše planete.
"Potencijalno opasan" asteroid ove nedelje proleće kraj Zemlje
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Možemo sa sigurnošću reći da u sledećih nekoliko stotina godina neće postojati mogućnost da veliki objekti pogode Zemlju", navodi NASA.
 
Asteroid -1999 VF22 je jedan od nekoliko većih svemirskih "kamenčića" koji se ove sedmice približavaju Zemlji. Navodno je četiri i po puta veći od čitave konstrukcije koja drži londonski Big Ben.
 
Iz NASA su se prošlog meseca našalili i na upite i strahove u vezi sa smakom sveta, pa su odgovorili da će reći svetu bude li opasnosti od uništavanja naše planete radije nego da to drži u tajnosti, kako bi pomogli svojim najboljim inženjerima da prežive.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva