Veseli vozači u Australiji na tablice će moći da stave i smajlije

Ukoliko personalizovani registarski broj na tablicama jednostavno nije dovoljan da izrazi vašu kompleksnu ličnost, ne brinite jer u Australiji imaju rešenje.
Veseli vozači u Australiji na tablice će moći da stave i smajlije
Foto: Pixabay
Naime, u Kvinslendu će građani moći da dodaju emotikone na tablice počevši od sledećeg meseca, tačnije od 1. marta. Taj luksuz će koštati malo više i služi samo za dekoraciju.
 
Takođe, dozvoljeno je samo nekoliko pozitivnih smajlija, tako da će se emotikoni slagati samo uz vesele vozače. To znači da će izbor biti ograničen na smajlija koji se glasno smeje, emotikon koji namiguje, emotikon sa naočarima za sunce, emotikon koji ima srca umesto očiju i dobri, stari, klasičan emotikon koji se smeje.
 
 
Međutim, simboli neće biti deo niza koji služi za identifikaciju automobila, te će tu funkciju i dalje imati slova i brojevi na tablicama.
 
Royal Automobile Club of Queensland (RACQ) nema problema sa novinom. Portparolka Rebeka Majkl izjavila je za "7News Brisbane" da se ovo ne razlikuje od situacije kada vozač doda logo svoje omiljene sportske ekipe na tablicu.
 
"Već neko vreme smo svedoci da možete da podržite svoj omiljeni tim ili omiljeni grad sa simbolom na registarskoj tablici, a korišćenje emotikona nije ništa drugačije od toga", rekla je Rebeka. 
 
Naime, u Australiji je personalizacija registracija dostupna već duže vreme, a na njih su do sada mogle da se dodaju znakovi omiljene sportske ekipe ili grada, pa su emotikoni bili logičan nastavak.
 
S obzirom da tablice koštaju 475 australijskih dolara (260 funti to jest 340 američkih dolara), neki komentarišu da je ovo odličan način da vlasti generišu još više novca od personalizovanih tablica.
  • stasa

    25.02.2019 15:33
    Jedino kod nas sprdačina sa stavljanjem tzv.badnjaka na auto ,besplatno i dozvoljeno!
  • Za to vreme kod nas

    25.02.2019 00:57
    Srbi predviđaju određene znakove sa prstima.
    Spram tradicije i kulture, a i raspoloženja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.