Japanka Kane Tanaka sa 116 godina nastarija osoba na svetu

Japanka Kane Tanaka koja ima 116 godina, voli matematiku i smatra da joj je upravo sada najbolji trenutak u životu, proglašena je za najstariju osobu na svetu, saopštili su predstavnici Ginisove knjige rekorda.
Japanka Kane Tanaka sa 116 godina nastarija osoba na svetu
Foto: Printscreen
Kane Tanaka je rođena 2. januara 1903 godine, kada su braća Orvil i Vilbur Rajt imali prvi uspešni motorizovani let u istoriji. Taj datum se smatra početkom moderne avijacije.
 
Njen zvanični ulazak u Ginisovu knjigu rekorda obeležen je u staračkom domu u Fukuoaki, na zapadu Japana. Ceremoniji je prisustvovao i gradonačelnik Soićiro Takašima.
 
Kane se 1922. godine udala za Hideo Tanaku. Rodila je četvoro dece i još jednog je usvojila kasnije. Japanka se često budi oko šest sati ujutro, a posle podne bavi se matematikom ili praktikuje kaligrafiju.
 
Japanci su poznati po dugovečnosti. Điroemon Kimura, koji je preminuo u junu 2013. godine, imao je 116 godina i dugo je imao titulu najstarijeg muškarca na svetu. Posle njega je tu titulu preuzeo takođe Japanac Masazo Nonaka koji je imao 113 godina, a preminuo je u januaru ove godine.
 
Prema predstavnicima Ginisa, rekord u dugovečnosti mora da bude zvanično potvrđen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.