Danas se obeležava Međunarodni dan sreće

Danas se obeležava Međunarodni dan sreće.
Danas se obeležava Međunarodni dan sreće
Foto: Pixabay
Međunarodni dan sreće, 20. marta proglasili su Ujedinjeni narodi na predlog Kraljevine Butan koji je prihvaćen jednoglasno i sve 193 zemlje članice su glasale za i donele rezoluciju 66-281.
 
U rezoluciji se objašnjava uvođenje tog dana u kalendar slavlja: cilj je da se "poveća svest o važnosti potrage za srećom i dobrobiti svetskog stanovništva, s obzirom da je potraga za srećom temeljni ljudski cilj".
 
Svima ovaj dan služi kao koristan podsetnik da sreća ne mora nužno proizlaziti iz materijalnih stvari, ili slave i glamura, već prijateljstva, porodice i emocionalnog blagostanja.
 
Širom sveta tim se povodom organizuju mnoge manifestacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti