Avion F-16 pogodio sam sebe tokom vojne vežbe

Holandski borbeni avion F-16 nekako je upucao sam sebe tokom vojne vežbe, prenose lokalni mediji pozivajući se na izvore iz istrage.
Vojska još uvek nije sigurna na koji je tačno način došlo do incidenta.
 
Borbeni F-16 je pretrpeo "ozbiljnu štetu" nakon što je pogođen projektilom, za koji se ispostavilo da je njegovo oružje, javio je holandski NOS.
 
Bizaran incident dogodio se u januaru i od tada je pod istragom.
 
Kako prenosi RT, par borbenih aviona američke proizvodnje učestvovala su u vežbi i gađali su mete na zemlji, kada je jedan od njih oštećen. Avion je bezbedno sleteo, a pilot nije povređen.
 
Na fotografiji iz istrage koju su objavili holandski mediji, vidi se oštećenje od projektila. Navodno je oštećen i motor aviona. Za sada nije poznato koliko je projektila pogodilo avion, ali je najmanje jedan definitivno ostavio trag.
 
"Ovo je ozbiljan slučaj, zato i želimo da otkrijemo šta se dogodilo i kako, da bismo u budućnosti mogli da sprečimo takve stvari", izjavio je inspektor za bezbednost, general Vim Bargerbos.
 
  • Petar

    08.04.2019 11:30
    K
    Pa, nije Novi Sad centar sveta. Ovaj članak bi trebao da povuče šaljive komentare tipa @Foti_Five a ne da se legne na rudu tipa..."Umro kengur u Australiji" pa je kriva država. Ne valja ona, ali ne treba preterivati.
  • Foti_Fajv

    07.04.2019 21:43
    Prosto nas sramota ko nas bombardovao.
  • Aleksandar

    07.04.2019 13:47
    Ako
    je ovo tako bitna vest pored svih problema u lokalu tj u Srbiji i Novom Sadu....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.