VIDEO: Dečak šest godina u školu nosi prijatelja koji ne može da hoda sam

Svakome je ponekad potrebna pomoć, ali je malo ko spreman da je ponudi kao 12-godišnji Xu Bingyang koji svog prijatelja Zhang Zea nosi u školu već šest godina.
Zapravo, Xu iz kineskog Meishana svog prijatelja, koji pati od mišićnog stanja zbog kojeg ne može sam da hoda, nosi od prvog razreda. Nosi ga gde god treba, između časova, na ručak, u školu i kući, prenosi LADbible.
 
Xu radi sve što može da pomogne Zhangu s obrazovanjem i kaže kako mu nimalo teško ne pada. Njihova priča postala je hit u Kini, a vrlo brzo proširila se i zapadnim medijima. Za "Daily Mail" Xu je rekao kako ima 40 kilograma, a Ze tek 25, zbog čega mu nije teško da ga nosi.
 
Zhangu je s četiri godine dijagnostikovano stanje zbog kog nema kontrolu nad svojim mišićima. Mijastenija gravis je retka bolest koja se manifestuje slabošću mišića koja se javlja u epizodama, a uzrokovana je gubitkom ili disfunkcijom receptora za acetilkolin, važnog za kontrakciju mišića.
 
Srećom za njega, on može da pohađa školu kao i sva ostala deca, samo zahvaljujući ljubaznosti svog dobrog prijatelja.
 
  • velja

    07.04.2019 17:32
    Osecam se minorno pored ovakve velicine .
  • Zakleo se bumbar

    07.04.2019 15:51
    Gromada
    Da li Nobel ovo vidi ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.