Zloupotreba položaja: Bivši direktor banke sperme biološki otac 49 dece

Bivši direktor jedne banke sperme u Holandiji, koji je preminuo 2017. godine, biološki je otac 49 dece rođene veštačkom oplodnjom, saopštila je organizacije koja predstavlja roditelje i decu u toj aferi.
Zloupotreba položaja: Bivši direktor banke sperme biološki otac 49 dece
Foto: Pixabay
Jan Karbat, lekar i bivši direktor banke sperme u Barendrehtu na jugu Holandije, osumnjičen je da je više puta koristio sopstvenu spermu umesto one od izabranog donora.
 
Rezultati serije testova DNK pokazuju da je Karbat biološki otac 49 dece, navela je organizacija "Defence for Children" i dodala da rezultati analiza potvrdjuju raniju sumnju da je Karbat koristio sopstvenu spermu.
 
Skandal je izbio u februaru kada je sud odlučio da uzme uzorke DNK sa odeće Karbata posle sumnje nekoliko roditelja koji su koristili usluge banke sperme.
 
Karbat (89) je pre smrti priznao da ima oko 60 dece dok je radio u banci sperme, koja je 2009. godine zatvorena zbog sumnjive delatnosti.
 
Deca za koja se sumnjalo da im je biološki otac Karbat, podnela su potom krivičnu prijavu kako bi se utvrdilo tačno očinstvo.
 
Advokati te dece su rekli da neki medju njima i fizički liče na Karbata.
 
Odbrana bivšeg direktora je sa svoje strane navela da je poštovano pravo na privatni život klijenata banke sperme.
 
Organizacija je navela da posle godina neizvesnosti, ta deca mogu da zatvore to poglavlje i počnu da se privikavaju na činjenicu da su jedni od brojnih potomaka Karbata.
  • Miloš iz Zemuna

    13.04.2019 16:10
    alimentacija
    Sva "sreća" pa je umro inače da je živ, otplaćivo mi alimentaciju do sledeće kataklizme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.