VIDEO: Slepi Japanac jedrilicom preplovio Pacifički okean

Japanac Micuhiro Ivamoto (52) postao je prva slepa osoba koja je neprekidnom plovidbom jedrilicom prepolovila Pacifički okean.
Navodi se da je Ivamoto stigao u subotu ujutru u luku Fukušima svojom 12-metarskom jedrilicom, oko dva meseca pošto je isplovio iz Kalifornije.
 
Ovaj Japanac, koji živi u San Dijegu u Kaliforniji, isplovio je iz tog američkog grada 24. februara, zajedno sa Dagom Smitom, pomorcem iz SAD koji mu je usmeno pomagao dajući mu informacije, poput onih o smeru vetrova.
 
Ovo je bio Ivamotov drugi pokušaj, jer je pre šest godina morao da prekine putovanje kada mu je jedrilica potonula pošto je udarila o kita.
 
"Ovde sam kod kuće. Hvala. Nisam se predao i ostvario sam svoj san", rekao je Ivamoto na svečanosti u Fukušimi, gde se završilo njegovo putovanje dugo 14.000 kilometara.
 
  • Nenad

    22.04.2019 11:13
    Bravo! :)
    Volja, hrabrost, sloga....nema granice!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti