U školu upisali ovce jer ima premalo učenika

Francuska osnovna škola s vrlo malim brojem učenika, zbog opasnosti od zatvaranja, upisala je ovce kao đake, piše "Skaj njuz".
U školu upisali ovce jer ima premalo učenika
Foto: Pixabay
Naime, vlasti su upozorile školu u malom gradiću Jules-Ferry u Crets enu Belledonne, koje se nalazi u podnožju Alpa, da će zbog vrlo malog broja polaznika uskoro morati da smanji broj razreda.
 
Školu u gradiću koji ima samo 4.000 stanovnika, pohađa samo 261 dete. Međutim, nedavno im se na popisu učenika pridružilo i desetak ovaca, što je zapravo bio simboličan potez roditelja koji su svoju situaciju opisali kao "očajnu".
 
Ovce je u školu "upisao" lokalni farmer Mišel Giro, koji je uz pomoć psa otpratio nove učenike u školu kako bi službeno predao njihove izvode iz matične knjige rođenih.
 
"Nacionalno obrazovanje se, nažalost, svelo na brojke. Sada smo te brojke povećali i sve bi trebalo da bude u redu, zar ne?", rekla je jedna od roditelja koji su pokrenuli ovu inicijativu.
  • sara

    14.05.2019 13:32
    E muka mi je više od defetizma i mračenja u komentarima ispod svake vesti. Ako ne radite ništa aktivno, ne morate stalno širiti negativnu energiju. Neka se svako zapita šta čini da mu bude bolje. bolje kolektivu itd...
  • jovica

    14.05.2019 09:51
    hahahaha....
  • Ne moze nas

    11.05.2019 21:29
    niko pobediti,lideri smo
    Apropo na to...ovde su ovce odrasli koji su završili škole.A,deca su nam još uvek deca dok ne odu odavde.Ko ostane ovca je.
    I ja sam ovca samo crna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.