Tri četvrtine muzičara pati od nekog vida mentalne bolesti

Novo istraživanje je pokazalo da 73 odsto muzičara pati od nekog vida mentalne bolesti, dok samo 19 odsto uživa u uslovima koje ima u toj karijeri.

To istraživanje je sprovela kuća "Red Unicorn" koja se bavi digitalnom distribucijom anketirajući skoro 1.500 muzičara u periodu od 21. marta do 2. aprila,

Ta kuća je objavila da čak tri četvrtine anketiranih oseća stres, anksioznost i/ili depresiju dok se bave svojim poslom. Brojke su čak i gore kada je u pitanju mlađa populacija od 18 do 25 godina starosti, jer se kod njih javljaju poremećaji koji ih prate celog života i to kod 80 odsto ispitanika.

"Naše istraživanje govori da nešto mora da se promeni", rekao je Johan Svanberg, CEO ove kompanije.

 "Vreme je da se pozabavimo muzičarima i da im pomognemo sa tim problemima. To mora da se desi pre nego što dođu do komercijalnog uspeha. Kao industrija treba da se zapitamo koja je naša odgovornost za pravljenje pozitivnije klime u ovoj industriji?"

Dalje istraživanje govori da je procenta muzičara dobija napade panike, dok se 57 odsto veoma brine za svoje mentalno zdravlje (čak 41% kaže da im se ta briga ponavlja više puta u toku dana). Samo 39 odsto anketiranih muzičara kažu da su pokušali da potraže stučnu pomoć, dok 51 odsto pokušava da taj problem reši na svoj način primenjujući svoje taktike.

  • Nenad

    12.06.2019 08:43
    Jebeš muzičara ako nije bar malo lud.
  • Mili

    11.06.2019 18:32
    profi
    Prva i osnovna mentalno - profesionalna deformacija : - " Daj mene pojačaj , a ostale smanji !!! "
  • Kosmajac

    31.05.2019 00:42
    Jeste muzičari ili niste muzičari..?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti