Najveća privatna jahta na svetu uplovila u Porto Montenegro

Jahta "Azzam" u vlasništvu predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeika Kalife bin Zajeda al-Nahjana, uplovila je u marinu Porto Montenegro u Tivtu, preneli su crnogorski mediji.
Najveća privatna jahta na svetu uplovila u Porto Montenegro
Foto: Pixabay
Jahta je dugačka 180 metara i najveća je privatna jahta na svetu.
 
Nemačkim brodograditeljima "Lursen jahts" (Lurssen yachts) bilo je potrebno četiri godine da sagrade jahtu sa više od 50 apartmana, za koju je luksuzni enterijer osmislio francuski dekorater Kristof Leoni, prenosi Pobjeda.
 
Gradnja jahte "Azzam" koštala je 650 miliona dolara, a taj podatak je objavio portal bankar.me u tekstu "10 najskupljih jahti na svetu". Pre ove, najveća privatna jahta u Porto Montenegru bila je "Eclipse", ruskog milijardera Romana Abramoviča.
  • PetarPP

    20.06.2019 00:21
    Porto Montenegro je od 2016. u vlasništvu ICD fondacije (Investment Corporation of Dubai) tako da su došli na svoj teren odnosno toče sopstveno gorivo, naverovatnije bez ikakvih taksi.
    I dan danas je nepoznata suma u toj akviziciji.
  • Novi Sad

    18.06.2019 15:21
    sta reci
    Mafija u poseti mafiji..
  • Andrija Šrek

    18.06.2019 09:27
    No democracy
    Zapravo, on je monarh, šeik, koji je samo formalno izabran na funkciju "predsednika" od strane vrhovnoga saveta, nakon smrti svoga oca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.