Južnokorejski državljanin prebegao u Severnu Koreju

Južnokorejski državljanin prebegao je u Severnu Koreju, gde će raditi na ujedinjenju dve Koreje.
Južnokorejski državljanin prebegao u Severnu Koreju
Foto: Pixabay
Retko se događa da se neko odluči za život u autoritarnoj Severnoj Koreji, ali, kako prenosi BBC, Čoe In-guk je sin dvoje visokorangiranih južnokorejskih diplomata, koji su takođe prebegli u Severnu Koreju osamdesetih godina prošlog veka.
 
Mnogo češće se događa da ljudi iz Severne Koreje beže u Južnu Koreju.
 
Dve zemlje su tehnički još uvek u ratu i južnokorejskim državljanima je potrebna posebna dozvola da bi posetili Severnu Koreju.
 
"Još uvek nije jasno kako je zapravo pobegao. Uz blagoslov režima, Južnokorejci veoma lako mogu da dospeju do Severne Koreje preko Kine", rekao je Oliver Hotam, koji radi za portal NK Njuz.
 
Ako je Čoe prekršio južnokorejske zakone i nije tražio dozvolu, mogao bi biti uhapšen ako se ikada vrati u Južnu Koreju, navode stručnjaci. Čoe je 73-godišnji državljanin Južne Koreje, ali se malo zna o njegovom ličnom životu i političkim stavovima.
 
O dolasku Čoa izveštavali su severnokorejski mediji, koji su preneli da su ga zvaničnici u Severnoj Koreji toplo dočekali.
  • Miki

    10.07.2019 12:43
    Južna ili Severna
    čekaj, ja sam mislio da je Južna Koreja tzv. slobodno društvo? kao ono trt - i njima je zabranjeno i moraju da traže spec. dozvolu! a ako je ne traže onda su žigosani kao kriminalci.
    btw Korejanke - najlepše (i Južne i Severne :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.