Parking mesto u Hongkongu plaćeno skoro milion dolara

Hongkongu, nakon nekoliko meseci nasilnih protesta, možda preti recesija, ali to nije sprečilo jednog tamošnjeg preduzetnika da parking mesto plati gotovo milion dolara.
Parking mesto u Hongkongu plaćeno skoro milion dolara
Foto: Pixabay
Ogromna cifra koju je izdvojio Džoni Čeung Šun-je pokazatelj je sve veće nejednakosti koja je doprinela nezadovoljstvu onih koji gotovo pet meseci protestuju u tom finansijskom središtu, u kojem je jedna od pet osoba siromašna.
 
Iznos od 970 hiljada dolara je više od 30 puta veći od prosečne godišnje plate stanovnika Hongkonga i otprilike je jednak ceni jednosobnog stana u londonskoj elitnoj četvrti Čelsi.
 
Parking mesto se nalazi kod petog najvišeg nebodera u Hongkongu. Taj je neboder "Centar" već punio medijske stupce u oktobru 2017. kad je postao najskuplja poslovna zgrada na svetu - najbogatiji čovek u Hongkongu prodao ju je za više od 5 milijardi dolara.
 
Parking mesto je kupljeno za basnoslovnu svotu uprkos sve većoj zabrinutosti oko uticaja prodemokratskih protesta na tržište. Ekonomija Hongkonga trebalo bi ove godine da raste samo do jedan odsto BDP-a, što je najgora stopa od 2009. godine, kad je svet pogodila recesija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.