VIDEO: Koze spasile Reganovu biblioteku od požara

Gladno stado 500 koza pomoglo je da se od požara kod Los Anđelesa spase biblioteka predsednika Ronalda Regana, preneo je BBC.
Biblioteka je, naime, u maju unajmila koze, kako bi iz opreza raščistile zapaljivo grmlje oko kompleksa. Koze su ga pojele, stvorivši prolaz koji je usporio širenje požara i omogućio vatrogascima više vremena za gašenje.
 
Biblioteci nedaleko od Los Anđelesa zapretio je najnoviji u nizu požara zbog kojih su širom Kalifornije naređene evakuacije i nestalo je struje.
 
Koze su pomogle da se spasu eksponati kao što su predsednički avion Air Force One i deo Berlinskog zida. 
 
 
"Jedan vatrogasac nam je kazao da veruju da im je prolaz koji su raščistile koze olakšao posao", rekla je portparolka biblioteke Melisa Giler.
 
 
Koze je angažovala lokalna firma "805 Goats" da raščiste površinu od 52.600 metara kvadratnih. Skot Moris je otvorio firmu prošlog novembra i naplaćuje oko hiljadu dolara za 4.000 kvadratnih metara.
 
 
Budući da su požari u Kaliforniji sve češći, Moris je kazao da će morati da udvostruči stado kako bi mogao da odgovori na potražnju za kozama.
  • JA

    02.11.2019 05:13
    Kako nisu nekom siromasnom coveku odbranile kucu nego bahatom Reganu biblioteku Ratova zvezda, para vrti svuda i sad to predstavljaju kao dostignuce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.