Devetogodišnjak položio fakultetski ispit iz matematike

Devetogodišnji dečak iz zapadne japanske pokrajine Hjogo prošao je na fakultetskom ispitu iz matematike, objavio je japanski Institut za matematiku.
Devetogodišnjak položio fakultetski ispit iz matematike
Foto: Pixabay
Šogo Ando pripremao se za ispit dve godine i namerava da koristi svoje matematičke veštine za unapređivanje društva, naveo je institut, prema novinskoj agenciji Kjodo.
 
Prema medijskim izveštajima, dečak je rekao da bi svoja znanja želeo da upotrebi u borbi protiv klimatskih promena.
 
Ispiti i postignuća u središtu su kompetitivnog japanskog obrazovnog sistema. Uprkos tome, prema poslednjim podacima Programa za međunarodno vrednovanje učenika (PISA) Japan je pao s petog na šesto mesto po matematičkim znanjima učenika.
  • D.Stankovic

    14.12.2019 07:38
    おめでとうございます
  • D.Stankovic

    12.12.2019 15:52
    Bravo decko,pozdrav iz Srbije s postovanjem.
  • Branko

    10.12.2019 21:06
    Talentovani decko se mucio i uspeo, ali sve mu to nece pomoci da u svojoj borbi protiv klimatskuh promena bude medijski zastupljen i promovisan makar kao Greta Tunberg koja cak ni ne ide u skolu redovno, jer je odlucila da joj vise odgovara da petkom protestuje i tako sebi obezbedi medijsku slavu a i produzeni vikend.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.