Naočare za sunce Džona Lenona prodate za više od 137.000 funti

Čuvene naočare za sunce okruglih stakala koje su propadale legendarnom Džonu Lenonu prodate su za 137.500 funti, 20 puta više od prvobitne cene, na Sotbijevoj aukciji u Londonu.
Naočare je prodao Alan Hering, koji je tokom šezdesetih bio vozač Ringo Stara i Džordža Harisona, takođe članova "Bitlsa".
 
Pronašao ih je zaboravljene na zadnjem sedištu kola, 1968. Hering je ispričao kako je jednog dana pokupio Stara, Harisona i Lenona i "odvezao momke na posao".
 
"Kada je Džon izašao iz kola, primetio sam da je ostavio svoje naočare za sunce na zadnjem sedištu i da je jedno staklo ispalo. Pitao sam ga da li želi da ih popravim. On mi je rekao: 'Ne brini, one su tu samo zbog stila'", rekao je nekadašnji vozač i dodao da ih nikada nije popravio nego ih je čuvao onakve kakve ih je Lenon ostavio.
 
Na aukciji su ponuđene i druge stvari "Bitlsa", poput biserne ogrlice s zvoncima koja je pripadala Džordžu Harisonu i koja je prodata za 10.000 funti.
 
"Džon Lenon i njegove čuvene okrugle naočare za sunce se ne mogu razdvajati (...) To su najlegendarnije naočare za sunce u istoriji rokenrola", rekao je Gabrijel Hiton, jedan od eksperata iz Sotbija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.