Meksički predsednik ne može da se reši državnog aviona, nudi ga kao nagradu na lutriji

Posle više neuspelih pokušaja prodaje luksuznog predsedničkog aviona, meksički predsednik Andres Manuel Lopes Obrador predložio je da se organizuje lutrija za koju će se prodavati tiketi po ceni od 25 dolara.
Obrador smatra da je taj avion, koji je kupio njegov prethodnik Enrike Pena Nijeto 2012. godine i čija je vrednost 130 miliona dolara, previše luskuzan za zemlju čija polovina stanovnika živi u siromaštvu, a ponudio je i besplatno održavanje aviona godinu dana u slučaju da pobednik na lutriji nema sredstava za to.
 
Boing 767 Drimlajner bio je na prodaji u SAD godinu dana, ali nije našao kupca.
 
"Pomozite mi", rekao je Obrador na konferenciji za novinare. Takođe je kazao da se sastajao sa biznismenima kako bi dobio ideju kako da se reši ovog aviona.
 
Obrador je predlagao razmenu aviona za američku medicinsku opremu ili prodaju letelice u delovima grupi biznismena. Takođe je ponudio njegovo iznajmljivanje na sat.
 
Avion je skup za održavanje. Može da primi 80 ljudi i ima predsednički apartmant sa spavaćom sobom i kupatilom. Stručnjaci tvrde da bi njegovo pretvaranje u komercijalni avion bilo preskupo.
  • Jovan2

    18.01.2020 14:16
    Nama fali barem 3 takva.
  • arhiva

    18.01.2020 14:07
    Sto ga ne pokloni nekom od brojnih narko kartela sa kojima je inace u dobrim odnosima zahvaljujuci cemu je Meksiko prva drzava na svetu po ubistvima i masakrima :
    https://www.dw.com/en/mexico-sets-new-murder-record-with-more-than-33000-killed-in-2018/a-47173599

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti