Besplatne karte za pozorište i muzeje za sve koji koriste bicikl, javni prevoz ili idu pešice

Grad Beč je predstavio javnosti mobilnu aplikaciju pomoću koje stanovnici koji koriste gradski prevoz, bicikl ili idu pešice mogu dobiti besplatnu ulaznicu za muzej ili predstavu.
Besplatne karte za pozorište i muzeje za sve koji koriste bicikl, javni prevoz ili idu pešice
Foto: Pixabay
Zahvaljujući sistemu praćenja koji prepoznaje vrstu korišćenog prevoza, ušteda od dvadeset kilograma ugljen-dioksida u odnosu na isti put pređen u automobilu osigurava pravo na "žeton za kulturu". Svaki žeton se zatim može zameniti za ulaznicu u muzej, na izložbu, koncert ili u pozorište.
 
Autorka projekta Kristina Hubin rekla je da se žeton može zaraditi ako se za dolazak i odlazak s posla petnaest dana koriste alternativna prevozna sredstva.
 
"Smanjenje ugljen-dioksida želimo da nagradimo kulturnim doživljajem", rekao je gradski poslanik zadužen za digitalizaciju Peter Hanke.
 
Austrijska koaliciona vlada u kojoj učestvuju konzervativci i zeleni, koja je početkom januara zvanično preuzela dužnost, želi do do 2040. da smanji emisiju ugljen-dioksida na minimum, što je deset godina pre evropskog plana.
  • Ceca

    01.02.2020 16:22
    Bravo
    Eto resenja i za nas, samo nam trebaju uslovi za bicikliste.
    mnogo ima vise staza na novom beogradu nego u drugim delovima grada.
    Probudite se narode moj i usvojite neke dobre stvari od drugih.
    Holandija je super to sprovela, pa sto ne bi i mi.
    Rodjena u Beogradu, zivim ovde ali zbog nekih stvari bi se rado preselila u Novi Sad.
    Mirnije, nema tenzije, zdravije za zivot.
  • Besplatno

    01.02.2020 15:41
    Ne treba zaboraviti da su te karte u Beču i te kako skupe, a ne kod nas džabaka, pa VIP-ovi, pa prvi redovi za odabrane, i na kraju i nije neka para. Dakle, nije za poređenje, dokle god učaznica za muzej bude 100 dinara, a u Beču 15 evra, a za pozorište i operu do par stotina. Pa tako može da ode u operu i neko ko nema para, a bicikl mu neće ukrasti dok je na predstavi.
  • /

    31.01.2020 22:13
    /
    @Bečlija
    znas ti i tebi isti ovde negirate da ljudi imaju potrebe da se krecu ako zive van limana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.