Najstariji francuski gradonačelnik u 98. godini u trci za novi mandat

Najstariji francuski gradonačelnik, koji ima 97 godina, najavio je da će zatražiti novi mandat na izborima u martu, objavio je francuski TV kanal FranceInfo.
Najstariji francuski gradonačelnik u 98. godini u trci za novi mandat
Foto: Pixabay
"Još ima stvari koje moram da uradim", kazao je u izjavi za ovaj TV kanal Marsel Bertom, gradonačelnik gradića Sent Serin sur l'Isl, koji tu dužnost obavlja od 1971. godine.
 
"Još je novih izazova preda mnom koje treba preuzeti", dodao je.
 
Bertom je 2014. izabran na gradonačelničku dužnost bez protivkandidata, ostavši na čelnoj poziciji u gradiću koji se nalazi blizu Bordoa i ima 3.160 stanovnika.
 
Ali na lokalnim izborima u martu dvojica pripadnika njegovog levog političkog krila planiraju da se kandiduju protiv njega, preneo je FranceInfo.
 
Sadašnji gradonačelnik s indignacijom odbija bilo kakvu mogućnost da njegove godine mogu biti jezičak na vagi za drugu stranu.
 
"Možete biti izvanredan čovek sa 98 godina, a ima drugih koji mogu biti budale s 20", tvrdi vremešni gradonačelnik.
 
Lokalni izbori u Francuskoj održaće se 15. i 22. marta.
 
Stranka centra predsednika Emanuela Makrona nada se da će ostvariti uspeh na lokalnim izborima prvi put nakon osnivanja 2016. godine, ali se čini da joj to neće poći za rukom, posebno u većim gradovima.
  • Pavlovin

    04.02.2020 04:55
    Svaka njemu cast, samo nemojte da Vucic ovo vidi ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.