Japanac sa 112 godina i 344 dana najstariji muškarac na svetu

Japanac koji veruje u osmeh je najstariji muškarac na svetu sa 112 godina i 344 dana života, pokazuje evidencija Ginisove knjige rekorda.
Čitecu Vatanabe, rođen u Niigati na severu Japana, u sredu je u staračkom domu dobio potvrdu za svoje dostignuće.
 
Prethodni rekorder, takođe Japanac Masazo Nonaka, umro je prošlog meseca. Najstarija živa osoba na svetu isto je iz Japana, a reč je o Kane Tanaka, ženi kojoj je 117 godina.
 
Do pre desetak godina, Vatanabe je uzgajao bonsai i izlagao svoje radove. Završio je poljoprivrednu školu, a zatim se preselio u Tajvan, da bi radio u Dai-Nippon Meiji na plantaži šećerne trske. U Tajvanu je živeo 18 godina. Oženio se sa Micue i imali su petoro dece.
 
Po završetku Drugog svetskog rata, Vatanabe se vratio u Niigata i radio je u Vladi prefekture do odlaska u penziju. Uzgajao je i voće i povrće na porodičnoj farmi.
 
Na pitanje koja je tajna dugog života, Vatanabe savetuje: "Ne ljutite se i nastavite da se smejete".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.