Elvis dobija park u Budimpešti

Gradsko veće Budimpešte odobrilo je planove za davanje imena Elvisa Prislija jednom malom parku tog grada, u znak sećanja na podršku "kralja rokenrola" antisovjetskoj revoluciji u Mađarskoj, 1956. godine.
Gradsko veće Budimpešte odobrilo je planove za davanje imena Elvisa Prislija jednom malom parku tog grada, u znak sećanja na podršku "kralja rokenrola" antisovjetskoj revoluciji u Mađarskoj, 1956. godine.

Gradonačelnik Budimpešte Ištvan Tarloš izjavio je u sredu da će parcela u blizini Margaretinog mosta dobiti ime Park Elvisa Prislija, čime će biti odato priznanje pevaču za njegove "iskrene simpatije" prema kratkom ustanku u Mađarskoj.

Prisli je 6. januara 1957. u jednoj američkoj TV emisiji, otpevao gospel pesmu "Peace in the Valley" za koju je voditelj Ed Salivan rekao da je svedočila o pevačevoj solidarnosti s mađarskim narodom. Park Elvisa Prislija u Budimu, zapadnom delu Budimpešte, izabran je posle glasanja na sajtu prestonice.
  • Sremac

    28.04.2011 07:42
    Gluposti
    Madžari su opet počeli da prave gluposti.Drug Tito im je dao podršku-pa nema svoju ulicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.