Episkopija Kur traži isterivača đavola

Episkopija rimokatoličke crkve Kur u Švajcarskoj traži novog egzorcistu, koji bi vernike oslobodio od demona i zaposednutosti.
Grad Kur i dalje važi kao centar egzorcizma u Švajcarskoj, ali i uopšte nemačkog govornog područja, navode švajcarski mediji.
 
Nakon smrti biskupskog vikara Kristofa Kasetija, jednog od najpoznatijih egzorcista u Švajcarskoj, episkopija se dala u potragu za novim isterivačem đavola.
 
Prema izveštaju švajcarske televizije SFR, isterivanje đavola u Švajcarskoj je sve učestalije i crkva godišnje sprovodi oko 1.300 egzorcizama.
 
Zbog egzorcizma episkopija Kur se često našla na meti kritike, a tako i katolički teolog Markus Arnold sa zabrinutošću gleda na rastući broj isterivanja đavola.
 
U odgovoru episkopija ističe da je egzorcizam deo zadataka jednog biskupa.
  • ...

    20.02.2020 05:16
    Vi se sprdate, a to su ozbiljne stvari:

    https://www.youtube.com/watch?v=mVLSzzB43m4
  • Boro Čorbo

    20.02.2020 02:11
    Još je i Tomas Bernhard upravo to mesto opisao kao - Divno mesto za samoubistvo, katoličanstvo smrdi do neba.
  • Darko

    19.02.2020 22:24
    Ns
    Evo ja cu se prijaviti kao veiko mucenik.
    Isterujem zlo, uterujem dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.