Pošta Srbije promovisala marku u čast Mome Kapora

Pošta Srbije promovisala je prigodno izdanje poštanske marke "Znamenite srpske ličnosti" posvećene slikaru, književniku i novinaru Momčilu Momi Kaporu.
Prigodno izdanje poštanske marke, koverte prvog dana (FDC) i prigodni žig sadrže motive Kaporovih crteža "Autoportret", "Portret Like", "Beograd na šeširu" i "Devojka sa ružom".
 
Direktorka Pošte Srbije Mira Petrović rekla je da putem markica Pošta prati istoriju Srbije i sve što se dešavalo kroz nju.
 
"Današnji dan je važan za Poštu Srbije, jer slavimo 180 godina, a tim povodom smo i prošle nedelje izdali markicu i celu godinu ćemo posvetiti tom jubileju", navela je Petrović u PTT Muzeju u Beogradu.
 
Ljiljana Kapor, supruga Mome Kapora, kazala je da je sa ovim markama Momo u najboljem društvu među najznamenitijim ličnostima srpske istorije. Grafička realizacija izdanja poštanskih maraka posvećenih Kaporu delo je grafičara RJ "Srbijamarka" Pošte Srbije Jakše Vlahovića.
  • darius

    06.03.2020 21:28
    NE MOGU DA VERUJEM...
    ... sta sam procitao u prva dva komentara!!! Jesam "Metuzalem" koji jos uvek cita I SA PAPIRA, pa se rado secam mnogih knjiga upravo Mome Kapora koje su na neki nacin bile i vodilje mojoj generaciji kroz zivot. Zato i ne zelim da NEKE OSOBE procitaju ista od LEGENDE MOME, jer, kako je govorila moja davnasnja razredna "ne bacaj bisere pred svinje". Hvala Momi za sva dela koja nam je ostavio.
  • Kika Bibić

    05.03.2020 19:38
    Ko sve neće imati marku, kakva pošta, takve i marke!
  • Konstantin

    04.03.2020 19:59
    poštanska marka
    Očekujem uskoro izdavanje poštanskih maraka sa likom Šabana Šaulića ?!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.