VIDEO: Otvoreno najzabačenije radno mesto na svetu

Ako su vam dosadile gradska gužva i brzi tempo života, možda je pravo rešenje za vas da preuzmete radno mesto daleko, daleko od doma.
Naime, najzabačenija pošta na svetu nalazi se na ostrvu Goudier, u maloj luci po imenu Port Lokroj, kojom upravlja Ujedinjeno Kraljevstvo. Ovo ostrvo smešteno je tik uz obalu Antarktika. Trenutno se traže tri osobe koje bi tamo radile od novembra do marta.
 
Dužnosti uključuju sortiranje svih pismenih pošiljki, ali i čišćenje izmeta pingvina oko baze, kao i komunikaciju sa posetiocima. Slobodan dan imate svake dve nedelje, iako kako ističe Lusi Dorman, direktorka baze, zaposleni ionako nemaju gde da idu i kada imaju slobodno vreme, piše LADbible.
 
Više od 18.000 ljudi svake godine obiđe ostrvo. Oni često ostavljaju pisma i razglednice u tamošnjoj pošti, koje je, potom, potrebno poslati u Ujedinjeno Kraljevstvo. Zalihe hrane su jednokratne i dobijaju se na početku službe. Hrana je uglavnom konzervisana i suva, a jedini izuzetak je iznenadana poseta turističkog broda kada postoji mogućnost da zaposleni dobiju nešto svežeg voća.
 
Još jednu poteškoću predstavlja nedostatak tekuće vode, što utiče i na tuširanje. Omogućeno je svega jednom nedeljno i to na brodovima. Pored toga što nema tekuće vode, nema ni wifi-ja. 
 
Zbog ograničavajućih okolnosti i velike udaljenosti, traže se pojedinci koji su fizički i mentalno spremni da preduzmu ovaj nesvakidašnji izazov.
 
  • obraz

    09.03.2020 22:09
    Cistis govna pingvina...kul, bolje i to nego da glasas za ove.
  • Dr

    08.03.2020 23:40
    idealno
    Ne znam da li je naš Veliki vođa ovo video ali s obzirom koliko voli da radi a ne spava,radno mesto je IDEALNO za njega.Svojim primerom bi sigurno pokrenuo osećaj neprijatnosti za sve one koji bi da ne rade nedeljom,veće plate i bolje uslove u Srbiji.Ja bih sigurno došao da ga ispratim i poželim svu sreću,napredak i prosperitet na novom radnom mestu,sa konzervom lignji i graška....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.