VIDEO: Indijski policajac nosi "virus korona kacigu" dok zaustavlja građane

Policajac u Indiji koristi domišljat način da inspiriše građane da budu na distanci kako bi se sprečilo dalje širenje Covida-19.
Radžeš Babu, policajac iz grada Čenanija, nosi posebno napravljenu kacigu u obliku virusa korona dok zaustavlja vozila i pešake na kontrolnim tačkama. Kaciga je prekrivena crvenim šiljcima s okruglim završetkom i izgleda kao mikroskopska slika novog soja virusa korona, javlja CNN.
 
Lokalni umetnik B. Govtam osmislio je dizajn kacige kada je uočio nedostatak svesti javnosti o pandemijskim i preventivnim merama.
 
"Građani ne paze dovoljno na higijenu", rekao je Govtam. "Vlasti su naredile da ne izlazimo, ali vidim da mnogi još uvek lutaju ulicama bez zaštitnih maski na licu", dodao je.
 
Govtam smatra kako ljudi ne shvataju pandemiju ozbiljno jer su virusi nevidljivi golim okom. Zbog toga je odlučio da napravi kacigu koja bi građanima predočila približavanje virusa.
 
Policajac Babu sada nosi njegovu kacigu kada zaustavlja ljude u automobilima ili na motociklima, posebno kada vidi da ne nose maske za lice. Pritom im govori o važnosti držanja socijalne distance i nošenja zaštitne opreme.
 
"Ako izađete, ja ću ući", poručuje policajac nezaštićenim prolaznicima.
 
U Indiji je do sada oko 1.000 zaraženih virusom Covid-19, a umrlo ih je 29. Premijer Narendra Modi kazao je prošlog utorka da sve indijske države idu u svojevrsni karantin koji će trajati najmanje 21 dan. Zatvorene su sve prodavnice, fabrike, firme, pijace, verski objekti i gradilišta, a obustavljen je i međudržavni prevoz.
 
Rade samo osnovne zdravstvene, prehrambene i vatrogasne usluge.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.