Povećan broj otmica i iznuda

U poslednjih nekoliko meseci u Srbiji je povećan broj otmica i iznuda, a meta su uglavnom deca imućnih porodica, piše "Politika". Inspektorima su u većini ovih slučajeva "vezane ruke", jer roditelji iz straha ne žele da prijave otmicu i da sarađuju sa policijom, piše list.

"Često nam sa raznih strana stižu informacije o otetoj deci i ucenama kojima su izloženi njihovi roditelji. Međutim, oni iz straha i pretnji od strane otmičara odbijaju da sarađuju sa nama", kaže izvor "Politike" u policiji. "Roditelji jednostavno ne žele da podnesu prijavu, bez koje mi ne možemo da radimo. Često se otmicama samo preti, a žrtve nam se obično obraćaju kada više nemaju izlaza i kada su im otmičari već naplatili traženu sumu", navodi sagovornik lista.

Upravo zbog toga se, kako kažu u policiji, dešava da roditelji decu šalju u školu pod pratnjom telohranitelja, koji ih odvoze i posle časova vraćaju kući. U policiji napominju da otmičari vrlo precizno i dugo planiraju kidnapovanje. "Kidnaperi se prvo do najsitnijih detalja raspitaju koliko novca ima oštećeni, kako mu se zovu deca, koliko imaju godina, u koju školu idu, čime se dodatno bave van škole. Pored toga zanimaju ih i detalji o supruzi i njegovim roditeljima. Oni vrlo dobro znaju kako da uplaše i čime da ucene određenu osobu", ocenjuju u policiji.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti