Pljuvanje i kašljanje novo oružje kojim prestupnici prete policiji

Tokom epidemije virusa korona prestupnici su počeli da se služe raznim novim "taktikama i tehnikama" da bi izbegli ili pobegli policiji, a pljuvanje im je postalo ubojito oružje koje čuvarima reda i zakona zadaje veliki problem.
Najmaštovitiji primer upotrebe virusa korona stigao je upravo sa Floride, gde je mladić (28) da bi izbegao hapšenje, na vrata stana zalepio obaveštenje "zaražen virusom korona". Naime, Džošua Prajs, protiv koga je već bilo izdato više naloga za hapšenje, na ulazna vrata stana je nalepio papir "Covid-19 zaražen od 8. aprila 2020."
 
"Postavljanje lažnog obaveštenja na vrata neće nas sprečiti da vas uhapsimo", napisala je šerifova kancelarija u postu na Fejsbuku najavljujući hapšenje Prajsa koji je, između ostalog, prekršio i uslovnu kaznu.
 
Policajci su prilikom hapšenja koristili zaštitnu opremu iako im je rečeno da "nema naznaka" da je osumnjičeni bio izložen virusu.
 
 
Novo oružje u borbi protiv policije - pljuvačka, kašljanje i kijanje u lice predstavljalo je ogroman problem za policiju, ali je on delimično rešen tako što je naglašeno da će se korišćenje i pretnja virusom smatrati kao pretnja biološkim oružjem i da se neće tolerisati, odnosno biće kažnjeno kaznom zatvora.
 
Prestupnici su uvek, nakon što bi se nakašljali policajcu u lice ili bi ga pljunuli, dodavali "nadam se da sad i ti imaš virus korona".
 
Mladić (26) u Mičigenu, koji je pljunuo policajca u lice navodeći da ima Covid-19, optužen je za dva krivična dela. Njemu zbog upotrebe opasne materije i lažnih tvrdnji preti kazna zatvora od pet godina, a za opiranje pri hapšenju dve godine.
 
Iako je optuženi navodio da je sve to bila šala, sudija je rekao da je situacija teška, da ljudi umiru, da su policajci dovoljno izloženi opasnostima, kao oni koji se bore na prvoj liniji, i da im nije potreban dodatni stres prouzrokovan pričom o virusu korona.
  • ISTINA

    22.04.2020 22:22
    SVE VISE i VISE VAS POSTUJEM! VI CETE SE PREPOZNATI I SAMI, POSTOVANI 021! NEMORATE objaviti ovo sto vam pisem! Kvalitet se nemora reklamirati, on nadje put koji rasciscava boflove, do nasih srca i misljenja i odluka! HVALA!
  • ISTINA

    22.04.2020 21:12
    Ali odmah se ispravljam, u vezi mog komentara, posto se covek toliko u ovo vreme, bavi sa svojim misljenjem protiv neodgovornosti drugih, da i pogresi u zelji da utuvi u glavu onima kojima nema sanse da se utuvi! NIKO NIJE BAGRA KOJA CUVA ZIVOT! PLJUVANJE NA POLICIJU U OVOM SLUCAJU JE NAJMIZERNIJE STO POSTOJI na OVOME SVETU!!!!!! A PREDHODNI MOJ KOMENTAR JE BIO POVEZAN sa nadrilekarstvom, to je bila izmedju ostalog tema u novinama, pa sam sa svojim komentrom o tome da se sa dobrim se ne hvali, povezivanje sa ovom temom je bilo nenamerno, ali opet postavljam, pitanje po cemu na moj prvi komentar se javljaju oni koji , opravdavaju pljuvanje BEZRAZLOZNO NA POLICIJU ili BILO KOGA????????
  • ISTINA

    22.04.2020 20:51
    KOJOM bagrom??? TO nije komentar! SVAKO KO PLjUJE NEKOGA IZ "SALE" i dovodi ga u opasnost je za svaku osudu! POGOTOVO ako je bilo kome zivot u opasnosti, sa tom "SALOM"! ZAVRSENO! Svako polemisanje sa protiv je besmisleno!" Zabavljati" se povodom ove teme je protiv zravog razuma!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti