Problem oko parodije na logo Olimpijskih igara, korišćen u kombinaciji sa virusom korona

Organizatori OI u Tokiju morali su da intervenišu zbog toga što je zvanični logo korišćen na naslovnoj strani lokalnog časopisa u kombinaciji sa korona virusom.
Problem oko parodije na logo Olimpijskih igara, korišćen u kombinaciji sa virusom korona
Foto: Pixabay
"Veoma je razočaravajuće da se amblem iskrivi i poveže sa novim korona virusom koji ugrožava život i utiče na živote ljudi, ekonomiju i društvo", rekao je portparol Olimpijskih igara Masa Takaja na konferenciji za novinare.
 
Organizatori su tražili od odgovornih u Japanu da povuku spornu fotografiju. Zvaničan odgovor još uvek nije dobijen. Takaja nije odgovorio na pitanje da li će biti podneta krivična prijava, ali je najavio da će se svakako prvo ići "privatno", sa Klubom stranih novinara u Japanu.
 
"Dizajn jasno koristi amblem Olimpijskih igara. Stoga, to smatramo kršenjem našeg zakonski obezbeđenog autorskog prava", naveo je Takaja.
 
Logo je objavio list Asahi Šimbun, a kao dizajner je naveden Endru Potekeri, Britanac koji radi u Japanu i umetnički direktor je časopisa.
 
Potekeri je izjavio da na dizajn gleda kao na parodiju, što je izazvalo negodovanje čelnika Olimpijskih igara, a Takaja je kazao da su zbog te objave mnogi ljudi povređeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti