Radnici kompanije u Njujorku mogu da biraju kada će se vratiti na posao

Kompanija Masterkard u Njujorku neće tražiti od zaposlenih da se vrate u svoje kancelarije širom sveta dok se ne budu "osećali prijatno", odnosno dok ne osete da je situacija u vezi sa korona virusom stavljena pod kontrolu uz pomoć vakcina i drugih mera, rekao je šef za ljudske resurse Majkl Frakaro.
Radnici kompanije u Njujorku mogu da biraju kada će se vratiti na posao
Foto: Pixabay
Zaposleni mogu da biraju kad će se vratiti na posao.
 
"Očekujemo da će narednih nedelja i meseci više zaposlenih nastaviti da radi od kuće nego što će dolaziti u kancelarije. I mi smo s tim ok. Mi podržavamo takav izbor", rekao je Frakaro.
 
Kako navodi Rojters, pojedini zaposleni u Masterkardu imaju decu ili roditelje na koje moraju da paze, dok su drugi zabrinuti zbog korišćenja javnog prevoza.
 
"Mi smo unapred rekli svim našim zaposlenima da je to njihov izbor... Želimo da oni donesu odluku o tome kada će se osećati prijatno da se vrate u kancelarije", naveo je Frakaro.
 
On je dodao da bi kompanije širom sveta, kada se stabilizuje situacija, mogle bi da se nađu u situaciji da je samo 30 odsto njihovih kancelarija popunjeno, što navodi Masterkard da razmisli o budućim potrebama za nekretninama.
 
Masterkard zapošljava oko 20.000 ljudi širom sveta, a veliki procenat njih sada radi od kuće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.