VIDEO: Četvorogodišnjak koji zna abecedu na tri jezika postao član Mense

Isak Miler ima četiri godine, a već zna da nabroji svih 50 američkih saveznih država i abecedu na tri jezika. Sam je naučio abecedu grčkog i arapskog jezika gledajući YouTube.
Kad su uočili njegov potencijal, roditelji su odlučili da saznaju koji je njegov koeficijent inteligencije. Rezultat je 154, a potom se upisao u Mensu. 
 
"Voli strane jezike i već nam traži knjige na ruskom. On je moje jedino dete, pa sam bila u šoku kad je počeo da čita. Bili smo često napolju i počeo je da čita znakove na autobusima i podzemnoj železnici i imena stanica. Ljudi oko nas su ga gledali u čudu i ispitivali ide li u školu. Svaki put kad izađemo, neko mu udeli kompliment", kaže njegova mama Mišel Nelson.
 
Isak broji do deset na španskom, a mama dodaje da sve upija poput sunđera. Za rođendan je poželeo teleskop, a ima i odličan smisao za humor.
 
Najmlađi član Mense je dete koje je u doba pridruživanja imalo dve godine i četiri meseca.
 
  • babaroga

    04.06.2020 14:16
    @Prvi Pravi botfucker
    Da se zaključiti da smatrate da samo deca desničara, "tradicionalista" i botova znaju ćirilicu. Dete ima dve godine i zna azbuku. Imate li Vi dete? Ako imate, sa koliko je naučilo slova? Ovo dete će, sasvim sigurno, na letnjem raspustu naučiti i latinicu. Predlažem da, kad budete učili svoju decu da čitaju, krenete od hiragane i katakane, kako biste bili što dalje od društva u kom živite.
  • Prvi Pravi botfucker

    31.05.2020 12:41
    @?, a abecedu? Pismo sa kojim ce moci da komunicira sa pamenim ljudima. Mislim, jbs tradiciju koja je mladja od Amerike.
  • biba

    30.05.2020 22:31
    @ ?
    pa zato i zna jer ne bulji u gluposti nego se neko bavi detetom. retko ali ima nas jos takvih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.