VIDEO: Četvorogodišnjak koji zna abecedu na tri jezika postao član Mense

Isak Miler ima četiri godine, a već zna da nabroji svih 50 američkih saveznih država i abecedu na tri jezika. Sam je naučio abecedu grčkog i arapskog jezika gledajući YouTube.
Kad su uočili njegov potencijal, roditelji su odlučili da saznaju koji je njegov koeficijent inteligencije. Rezultat je 154, a potom se upisao u Mensu. 
 
"Voli strane jezike i već nam traži knjige na ruskom. On je moje jedino dete, pa sam bila u šoku kad je počeo da čita. Bili smo često napolju i počeo je da čita znakove na autobusima i podzemnoj železnici i imena stanica. Ljudi oko nas su ga gledali u čudu i ispitivali ide li u školu. Svaki put kad izađemo, neko mu udeli kompliment", kaže njegova mama Mišel Nelson.
 
Isak broji do deset na španskom, a mama dodaje da sve upija poput sunđera. Za rođendan je poželeo teleskop, a ima i odličan smisao za humor.
 
Najmlađi član Mense je dete koje je u doba pridruživanja imalo dve godine i četiri meseca.
 
  • babaroga

    04.06.2020 14:16
    @Prvi Pravi botfucker
    Da se zaključiti da smatrate da samo deca desničara, "tradicionalista" i botova znaju ćirilicu. Dete ima dve godine i zna azbuku. Imate li Vi dete? Ako imate, sa koliko je naučilo slova? Ovo dete će, sasvim sigurno, na letnjem raspustu naučiti i latinicu. Predlažem da, kad budete učili svoju decu da čitaju, krenete od hiragane i katakane, kako biste bili što dalje od društva u kom živite.
  • Prvi Pravi botfucker

    31.05.2020 12:41
    @?, a abecedu? Pismo sa kojim ce moci da komunicira sa pamenim ljudima. Mislim, jbs tradiciju koja je mladja od Amerike.
  • biba

    30.05.2020 22:31
    @ ?
    pa zato i zna jer ne bulji u gluposti nego se neko bavi detetom. retko ali ima nas jos takvih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.