VIDEO: Izvukli 103 tone smeća iz okeana u jednoj ekspediciji

Brod instituta Oušn Vojadžis u utorak se u luku u Honolulu vratio s čak 103 tone smeća koje su izvukli iz Tihog okeana.
VIDEO: Izvukli 103 tone smeća iz okeana u jednoj ekspediciji
Foto: Pixabay

To je, kažu, najveća količina smeća ikad uklonjena s morskog dna u jednoj ekspediciji pa su ovime postavili rekord. Ekspedicija je trajala 48 dana, a Meri Klauli, vođa instituta, kaže da se za nekoliko dana vraćaju po još smeća. Trajanje te sledeće ekspedicije zavisiće od prikupljenih sredstava i donacija, piše "Indeks.hr".

Plan instituta je da proširi delovanje i na druge delove sveta kako bi uklonili što više otpada iz svetskih mora i okeana.

  • Dare

    05.07.2020 10:11
    Respekt
    I duboki naklon

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.