VIDEO: Stogodišnjak koji je hodanjem skupio milione za borbu protiv virusa korona proglašen vitezom

Kraljica Elizabeta II u petak je proglasila vitezom kapetana Toma Mura i tako odala priznanje stogodišnjaku koji je podigao britanski duh tokom pandemije virusa korona prikupivši milione funti za zdravstvene radnike.
Veteran Drugog svetskog rata prikupio je 33 miliona funti tako je što je u aprilu, uoči svog 100. rođendana, napravio 100 krugova oko svog vrta uz pomoć hodalice.
 
Na terasi dvorca Vindzor 94-godišnja britanska kraljica nasmešila se Muru i dodirnula mu viteškim mačem oba ramena. Mač je pripadao njenom ocu Džordžu VI. 
 
"Prekrasno. Prikupili ste neverovatnu svotu novaca", rekla je Muru kraljica.
 
Mur je postao simbol britanske istrajnosti u korona krizi i razveselio je mnoge obećanjem da će "sunce opet zasijati". 
 
"Nikad nisam mogao ni da zamislim da će mi se to dogoditi. To je velika čast i radujem se susretu s Njenim Visočanstvom. To će mi biti jedan od nalepših dana", napisao je na Tviteru pre nego što je dobio priznanje. 
 
  • ćao-zdravo

    20.07.2020 09:47
    Lepo ali ne nose maske...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.