FOTO: 83-godišnjakinja tvrdi da se nije šišala ni prala kosu 64 godine

Nguyen Thi Dinh, 83-godišnja žena iz vijetnamske provincije Ben Tre, navodno je prestala da se šiša kad je imala samo 19 godina, što objašnjava njenu šest metara dugu kosu.
Samo nedelju dana nakon što je viralan postao 95-godišnji Indijac Doddapalliah sa svojom 7,3 metara dugom kosom, za koju tvrdi da je nikad nije šišao, pažnju je privukla priča o ženi iz Vijetnama koja kaže kako nije ni šišala ni prala kosu 64 godine.
 
Žena kaže kako je kad se šišala s 19 godina doživela jake glavobolje zbog kojih su je roditelji odveli doktoru, ali simptomi su ostali i nakon propisane terapije. Tvrdi da su glavobolje nestale kad joj je kosa narasla pa se od tada nije šišala.
 
 
"Tad sam prestala da skraćujem kosu i kako je rasla, tako je moja bolest postepeno jenjavala. Začudo, kad sam oprala kosu, glava je opet počela da me boli. Tad sam u potpunosti prestala da perem kosu i nisam puštala da mi voda dodirne glavu", rekla je nedavno Dinh za Tinmoi.vn.
 
Kako joj je kosa rasla, bilo je sve teže hodati s njom pa je napravila gusti dred koji je sad duži od šest metara i izgleda kao piton. Iako joj je kosa sad uglavnom seda, veći deo njene "zmije" još je smeđ.
 
 
Godine 1990. Dinh je tražila dozvolu da se preseli u budistički hram Hue Phuoc, gde od tada živi. Postala je vegetarijanka i naposletku izbacila sve obroke osim jednog dnevno. Započela je da recituje budističke mantre i usvojila skroman način života. Sve to navodno joj je pomoglo da održi svoje zdravlje, i fizičko i mentalno, čak i sa 83 godine.
  • marija

    24.07.2020 17:22
    uzas
    Odvratno...
  • Smrdin

    24.07.2020 12:34
    Prava srbkinja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.