VIDEO: Turska dobila biciklističku stazu dugu 26 kilometara

Turska je dobila jedinstvenu biciklističku stazu, koja ide uz obalu Mediterana, privlači domaće i strane turiste i služiće za brojne sportske događaje.
VIDEO: Turska dobila biciklističku stazu dugu 26 kilometara
Foto: Youtube screenshot (Emre Arikan)
Biciklistička staza dugačka 26 kilometara prati obalu, povezuje dva okruga najjužnije turske provincije i poslužiće i za jačanje turizma u regionu, prenose turski mediji.
 
"Na putu Samandag-Arsuz izgradili smo najdužu biciklističku stazu na svetu", rekao je guverner provincije Hatai Rahmi Dogan.
 
Dogan je rekao da se sada radi na punktovima za iznajmljivanje bicikala kako bi ljudi uživali u vožnji između planina i mora.
 
Biciklistička staza je deo projekta kojim Turska želi da promoviše zdraviji način života i smanji emisije štetnih gasova iz motornih vozila. Plan je da do 2023. godine ima više od 4.000 kilometara biciklističkih staza koje će kao i ova biti integrisane u evropski Eurovelo, mrežu od 15 biciklističkih ruta na dugim relacijama koje povezuju kontinent.
 
  • Holandjanin

    14.08.2020 07:23
    hah
    Vidim niste bili u Holandij :D Tamo paralelno sa putevima i autoputevima imate i biciklisticke staze! Bukvalno bilo gde u citavoj zemlji mozete ici biicklom bez bojazni da ce vas udariti neko drugo vozilo :)
  • Hm

    10.08.2020 10:02
    Pa da je najduza na svetu - ni
    U Singapuru staza kraj ECP (kraj obale) u hladu visokih stabala duza je od ove... A i siroka da mozes u paru da vozis u oba smera i da niko nikom ne smeta.
  • NS Sale

    09.08.2020 09:04
    "Izazov"
    Predlažem "svevišnjim" gradskim ocima bar 27 km bajs staze ovde kod NAS.....isto to al za kilometar duže,a ne ona SRAMOTNA "rekonstrukcija" postojećih po gradu!!!
    Miloše "jel si lav ili nisi"....očekujem svetski rekord ovde u Srbiji!!!
    Što ovaj" info" napisao pre mene za Tusrku....da Srbija postala lider po BDP,pa dronovi ,pa zaposlenost,pa novi-stari migovi,pa počasni piloti,pa on line škole,pa gradovi na vodi.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.