Više puta pobegli iz karantina i rizikovali svoje i tuđe živote da bi dokazali da je Zemlja ravna

Zanimljivu priču jednog para avanturista iz Venecije prenosi dnevni list "Hafington post", a reč je o muškarcu i ženi srednjih godina koji su od onih što veruju da je Zemlja ravna.
Više puta pobegli iz karantina i rizikovali svoje i tuđe živote da bi dokazali da je Zemlja ravna
Foto: Pixabay
Ovaj par "ravnozemljaša", ili kako takve ljude u Italiji zovu "terapjatisti", na vrhuncu karantina i uprkos svim zabranama uspeo je da iz severne pokrajine Veneto stigne na krajnji jug Italije, u Palermo, što je udaljenost veća od hiljadu kilometara.
 
Njihov cilj je bio ostrvo Lampeduza, u arhipelagu Pelagije, za koje su verovali da se nalazi na kraju sveta.
 
Prodali su auto, kupili barku i krenuli prema Lampeduzi, ali da bi tamo stigli morali su u velikom krugu da oplove Siciliju, što je bio veoma opasan i težak poduhvat za malu barku kojom su plovili.
 
Barka nije izdržala i dvoje turista, izmoreni i žedni, završili su na ostrvu Ustika ispred obale Palerma. Tu ih je pokupila obalska straža koja obično spasava migrante koji dolaze iz Afrike.
 
Dvoje avanturista su zadržani i stavljeni u karantin, odakle su pobegli, ponovo se dokopali svoje barke i krenuli na put prema "kraju Zemlje", da bi dokazali da je ona ravna ploča.
 
"Smešna stvar je da su se na svom putu orijentisali koristeći busolu, instrument koji funkcioniše upravo zahvaljujući zZemljinoj magnetnoj sili, a što bi oni koji veruju da je zemlja ravna trebalo da negiraju", priča lekar Salvatore Zakiki, koji radi u odeljenju za pomorsko zdravlje Ministarstva i obično se bavi migrantima.
 
Zahvaljući doktoru Zakikiju odiseja dvoje avanturista završila je na stranicama dnevnog lista "Hafington post".
 
Par je ponovo pokušao da pobegne, ali su završili u kući jednog mitomana, koji ih je držao zatvorene u strahu da je bolestan od Covida-19.
 
"Srećom to nije bilo tačno, Venecijanci su oslobođeni i vraćeni kući, ali nismo sigurni da su promenili svoje uverenje o obliku Zemlje", kaže za novine lekar Zikiki.
  • sho

    03.09.2020 14:53
    @Vilenjak
    Posto su ti izgleda oci jedini instrument koji koristis, mozda bi mogao da objasnis svima koji su recimo umrli od trovanja ugljen-monoksidom da oni zapravo nisu mrtvi jer "svako ko ima oci vidi jasno" da gasa nema....
    A sto ti se drugara genija tice, jeste li ikada stigli do deljenja brojevima izmedju -1 i 1?
    Na primer: 1 / 0.25 = 4
    WOOOOW!!! Imas 1, podelis ga s necim i odjednom imas 4, WOOOOOW, magija! :-/
  • Rale

    03.09.2020 00:32
    Zdrav razum
    Uključite samo vaš zdrav razum,pa će vam sve biti jasnije! Pogledajte na Jutjubu npr. klip Ravna zemlja 30 dokaza u 8 minuta....pa tako redom.
  • Vilenjak

    02.09.2020 16:21
    1:1
    Pre pola veka, u mojoj osnovnoj školi bio jedan genije, u stvari pravio se pametniji od ostalih. Sećam se njegove teorije: ako je 1х 1= 1 како може и 1: 1 = 1 - kako možeš da množiš i deliš i opet dobiješ jednako; valjda kad nešto podeliš moraš da dobiješ manje, tj. 1:1=0. Mnogima se to učinilo logično - šta ćete, deca. Tako, svako ko ima oči vidi jasno da je zemlja ravna. Nemojte da vas zavaraju lažljivi naučnici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.