FOTO, VIDEO: Niko neće da živi u zgradi prepunoj zelenila zbog silnih komaraca

Eksperimentalni zeleni projekat stambenog zbrinjavanja u kineskom megagradu Čengduu garantovao je budućim stanarima život u zelenilu uređenih vrtova na svakom balkonu u takozvanoj "vertikalnoj šumi", ali planove su im pomrsili - komarci.
Balkoni su u tolikoj meri obrasli vegetacijom da vlasnici stanova izbegavaju da žive u njima zbog najezde komaraca koji, poput ljudi, jako vole biljke.
 
 
Agencija za nekretnine kaže da je svih 826 stanova prodato do aprila ove godine, ali umesto modernog ekološkog raja, neboderi sada podsećaju na set nekog postapokaliptičnog filma.
 
 
U stanove zgrada s vertikalnim vrtovima zbog bojazni od zaraze do sada se uselilo samo desetak porodica, izvestili su državni mediji.
 
 
Blok od osam zgrada izgrađen je još 2018, a svaki balkon osmišljen je tako da osigura dovoljno prostora za uzgoj i rast raznih biljaka.
 
 
Međutim, kako se većina stanara još nije uselila, vegetacija je na balkonima "podivljala", što je potencijalni "eko-raj" pretvorilo u džunglu prepunu komaraca.
 
  • Danka

    17.09.2020 20:11
    Ja sam posadila na svoju terasu Vilotrin 500 a oko kuće Vilotrin 2000 i komarci su nestali kao rukom odneti. Ni komšije nema otada.
  • @brka

    17.09.2020 18:00
    E bas danas gledam te mrsave rezance zelene i bilo mi je cudno da su isti na mnogim spratovima, bas sam znatizeljna ko je to posadio za celu zgradu?
  • Salamander

    17.09.2020 13:08
    @Ns 49
    Džabe biljke sa etarskim uljima,probali sve:bosiljak,lavandu,mentu,kadulju sta sve nećes,nista njih ne odbija,cak ni sredstvo protiv komaraca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.