VIDEO: Kineska vojska u promo spotu koristila scene iz "Transformersa" i drugih američkih blokbastera

Promotivni video kineskog ratnog vazduhoplovstva iznenadio je brojne korisnike interneta kada su videli da su u njega uključeni odlomoci iz američkih filmova kao što su "Transformersi" ili "Stena".
Video, koji je već videlo 4,8 miliona ljudi na društvenoj mreži Veibo (Weibo) prikazuje operaciju strateškog bombardera H6 koji može da nosi konvencionalne i nuklearne bombe.
 
Slika visoke definicije, snimci sa velike visine pokazuju kineske pilote kako napadaju vojne baze koje se nalaze na ostrvima.
 
Ostrva liče na američko ostrvo Diego Garsia u Indijskom okeanu i Guam u Pacifiku. Ali su korisnici interneta takođe primetili druge iznenađujuće detalje u tom video klipu koji traje nešto više od dva minuta, postavljenom onlajn ovog vikenda.
 
Snimci eksplozije u sredini videa pozajmljeni su iz tri holivudska fima "Transformersi dva: Osveta" iz 2009, "Stena" (The Rock) iz 1996. sa Šonom Konerijom i "Katanac za bol" (Hurt Locker), dobitnik Oskara za najbolji film 2010.
 
 
"Pravi se promocija vojnog aviona proizvedenog u Kini za odlomcima blokbaster filmova napravljenim u SAD", rekao je jedan zbunjen korisnik Vajboa.
 
Drugi se pitao zašto se ne koriste kineski snimci kada se radi o kineskom promotivnom videu. To je bio opšti ton komentara na internetu.
 
Odnosi između Kine i SAD su na najnižem nivou poslednjih meseci zbog trgovine, Hongkonga, muslimanske Ujgur populacije, Huaveja i video aplikacije TikTok. Vojne tenzije su takođe jake sa redovnim prolazom američkih ratnih brodova u Južnom kineskom moru da bi se osporile kineske pretenzije u toj oblasti.
 
Sa svoje strane Kina je prošle nedelje izvela vojne vežbe blizu Tajvana kao odgovor na posetu visokog američkog zvaničnika tom ostrvu na koje pravo polaže Peking.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.