VIDEO: Zatvor koji je raj za zatvorenike

Njujork Tajms je napravio reportažu o venecuelanskom zatvoru "San Antonio" koji samo spolja deluje kao i bilo koja druga kaznionica.
Njujork Tajms je napravio reportažu o venecuelanskom zatvoru "San Antonio" koji samo spolja deluje kao i bilo koja druga kaznionica.

Međutim, zatvor na ostrvu Margarita zapravo je mesto odakle zatvorenici, prema sopstvenom priznanju, retko kada pokušavaju da pobegnu.

Američki novinari navode da naoružani čuvari motre na zatvorenike i posetioce samo kada ulazite u zatvor, ali unutra vas čeka iznenađenje – glasna muzika, devojke u bikinijima i miris marihuane u vazduhu.

Zatvorenici su i sami naoružani, i preko Blekberija i laptopa često organizuju ubistva i otmice iz zatvora. Većina od 2000 zatvorenih ranije se bavila trgovinom drogom, ali su iza zidina "San Antonija" zapravo samo nastavili posao. Zatvor je poznat kao mesto za žurke, gde posetioci mogu slobodno da kupe drogu. Čuvari ih naime pregledaju samo kada ulaze u zatvor ali ne i kada izlaze. Pored ove trgovine, zatvorenici zarađuju i organizovanjem borbe petlova.

Ćelije su inače opremljene klima uređajima i satelitskim antenama, a deca osuđenika kupaju se u zatvorskim otvorenim bazenima. Pritvorenici kažu da su sve napravili svojim parama, a njihov vođa je Teofilo Rodrigez, sa nadimkom Zec.

Bračne posete su dozvoljene, a iako je ženski zatvor odvojen zidom, svi su se izmešali, pa su mnogi osuđenici započeli veze, prenosi Srbijanet.

  • 07.06.2011 18:43
    Čemu onda poenta zatvora?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti