Deo meteorita vredan 1,8 miliona prodao za 14.000 dolara, smatra da je prevaren

Indonežanski proizvođač kovčega kojem je meteorit probio krov pre nekoliko meseci, žalio se da je zakinut pošto je kamen prodao jednom Amerikancu za 14.000 dolara, objavili su lokalni mediji.
Džošua Hutagalung, koji živi u pokrajini Severnoj Sumatri, rekao je za list "Džakarta Post" da se uznemirio nakon što je saznao da je kamen iz svemira vredan 1,8 miliona dolara.
 
"Ako je to istina, prevaren sam i razočaran", rekao je 34-godišnji Hutagalung.
 
Hutagalung je rekao da je američkom stručnjaku za meteorite Džeredu Kolinsu prodao deo kamena (1,8 kg od ukupno 2,2 kg), a za koji se procenjuje da je star 4,5 milijardi godina, za 200 miliona rupija (14.000 dolara).
 
"Svih 200 miliona koje sam dobio prodajom meteorita Kolinsu potrošio sam na pomoć porodici i siročadi, izgradnju crkve i popravak grobova svojih roditelja", rekao je.
 
Hutagalungovo otkriće postalo je viralno nakon što je to objavio na Fejsbuku, objavio je Post.
 
Rekao je da je u početku odbijao da proda kamen, ali je popustio nakon što je Kolins ponudio dodatnih 14 miliona rupija (992 dolara) za popravak krova koji je oštetio meteorit.
 
Kolins je kamen prodao američkom kolekcionaru koji ga je sačuvao u tečnom azotu u Centru za studije meteorita na Državnom univerzitetu u Arizoni.
 
Hutagalung je rekao da će zadržati ostatak kamena u porodici i da ga neće prodati uprkos njegovoj vrednosti.
  • grobar

    26.11.2020 00:02
    strašna kazu da je jevrejska poslovica "dabogda imao, pa nemao" i izgleda njega snadje al baš u pravom smislu
  • Aleksandar

    24.11.2020 11:53
    @Kinez
    Nije glup, već neinformisan. Da je imao informaciju koliko vredi, ne bi za toliko novca prodao.
  • Кинез

    23.11.2020 09:19
    Није преварен већ глуп.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.