Predlog zakona: Njujork će plaćati onima koji prijave nepropisno parkiran automobil - uključujući i policijski

Grad Njujork pokušava da stane na put nepropisnom parkiranju neobičnom taktikom - deleći deo naplaćene kazne sa "uzbunjivačem".
Predlog zakona: Njujork će plaćati onima koji prijave nepropisno parkiran automobil - uključujući i policijski
Foto: Pixabay
Predlog zakona se odnosi na prekršioce koji parkiraju svoja vozila tako da blokiraju autobuske saobraćajne trake, biciklističke staze, pešačke prelaze i trotoare, zbog čega su pešaci i biciklisti dovedeni u opasnost, prenosi NY1.
 
Zanimljivo je da novim zakonom nisu izuzeta vozila gradskih službi, uključujući policijske automobile, koje će građani takođe moći da prijave za nedozvoljeno parkiranje i tako dopune svoj budžet.
 
Ukoliko se usvoji, novi zakon takođe predviđa povećanje iznosa kazni za nepropisno parkiranje sa 115 na 175 dolara, tako da grad neće ostati uskraćen za pun iznos svog dela kazne.
 
Osoba koja prijavi prekršaj dobila bi 25 odsto od 175 dolara ili oko 44 dolara, a ostalo bi išlo u gradsku kasu.
 
Predloženi zakon je napisan po ugledu sa sličan zakon koji omogućava ljudima da prijavljuju automobile koji su parkirani sa uključenim motorom, takođe za procenat od napisane kazne, što je već rezultiralo značajnim isplatama.
 
Ipak, novi zakon tek treba da odobre gradske vlasti, pa bi moglo da prođe izvesno vreme pre nego što grad počne da isplaćuje procenat od kazni "uzbunjivačima".
  • можда

    30.11.2020 19:10
    Глупост
    Окрећу људе једне против других. Кад је цинкарање било ин?
  • @Ivan

    30.11.2020 08:27
    Ova zemlja je prepuna problema, milion ih manjih i većih, moraš biti posebno glup da zanemaruješ sve probleme jer uvek ima i neki veći. Nepropisno zaustavljanje i parkiranje je OGROMAN problem u ovom gradu koji značajno umanjuje kvalitet života i dobro bi bilo obračunati se s tim kako god je moguće.
    Najveći i nepropisno se pišu zajedno.
  • hmm

    30.11.2020 08:17
    umesto da kupe oko sokolovo i ne dele zaradu... :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.