VIDEO: Turisti sklekovima kažnjavani za nenošenje maske

Ostrvo Bali uvelo je prošle godine obavezno nošenje zaštitnih maski, a kršenje te obaveze sankcioniše novčano, ali i na druge neoubičajene načine.
Video snimak koji trenutno kruži društvenim mrežama prikazuje zbunjene turiste koji, obučeni za plažu ili opuštenu šetnju ovim egzotičnim ostrvom, uz nadzor policajaca u tamno plavim uniformama rade sklekove.
 
To je naime bila kazna za strance koji nisu poštovali pravila za prevenciju širenja virusa korona u ovoj zemlji a nisu kod sebe imali sedam dolara da plate kaznu za kršenje ove obaveze. Bali je, inače, uglavnom zatvoren za strane turiste, ali ih na ovom ostrvu ipak ima, pogotovu onih koji dolaze iz ostatka Indonezije.
 
U poslednjih nekoliko dana policija je "uhvatila" oko stotinak turista koji nisu nosili maske. Većina je platila kaznu, ali njih tridesetak njih nije imalo novca pa su morali da rade sklekove. Oni koji uopšte nisu nosili masku morali su da urade 50 sklekova dok su oni koji je nisu nosili na adekvatan način, odnosno nisu pokrili nos, dobili fizički lakši zadatak budući da su morali da urade 15 sklekova.
 
Ovaj metod kažnjavanja, međutim, ne važi samo za strance - zabeležen je i slučaj kada je nekoliko lokalaca moralo prinudno da vežba zbog nepoštovanja antiepidemijskih mera.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti