Restorani u Dubaiju nude popuste vakcinisanima: Prva doza 10 odsto, druga 20

Tri restorana u Dubaiju nude popuste gostima vakcinisanim protiv korona virusa, objavljeno je na društvenim mrežama u trenutku kada taj emirat usporava vakcinaciju zbog kašnjenja u isporukama vakcine Fajzer/Biontek.
Restorani u Dubaiju nude popuste vakcinisanima: Prva doza 10 odsto, druga 20
Foto: Pixabay
Restorani, hoteli i prodavnice su otvoreni u Dubaiju, koji je ponovo otvorio granice za turiste kako bi oživeo ovaj važan sektor za ekonomiju.
 
"Prva doza: 10 odsto popusta. Druga doza: 20 odsto popusta", objavila su tri restorana na Fejsbuku i Instagramu, precizirajući da će za to biti potreban dokaz poput lekarske potvrde.
 
Dubai je sredinom decembra pokrenuo kampanju vakcinacije nakon što su odobrene kineska vakcina Sinofarm i američko-nemačka Fajzer/Biontek. Zdravstvene vlasti su, međutim, za vikend najavile usporavanje vakcinacije Fajzerovom vakcinom zbog kašnjenja u isporuci.
 
U tom kontekstu, vlada je odlučila da ograniči određene aktivnosti i da pojača kontrolu mere držanja rastojanja. Vlasti su pozvale stanovnike da putem mobilne aplikacije prijave kršenja mera.
 
Prema zvaničnim podacima, više od dva miliona ljudi je primilo vakcinu od ukupno 10 miliona stanovnika. U Emiratima je registrovano više od 280.000 zaraženih korona virusom, a gotovo 800 osoba je umrlo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.