Bizarna priča o tome kako je bivši fudbaler Liverpula Daniel Ager "uhapšen" na protestima u Moskvi

Mediji u Srbiji i regionu objavili su vest da je na protestima podrške Alekseju Navaljnom u Moskvi uhapšen Daniel Ager, nekadašnji fudbaler Liverpula.
Nije bilo najjasnije šta bi defanzivac koji je za Redse odigrao 232 utakmice, zabio 14 golova, tačno radio u Rusiji, otkud on na protestu podrške opozicionom političaru, a da u zemlji koju vodi Vladimir Putin nikada nije nastupao. 
 
Gradski sud u Moskvi je objavio da je D. M. Ager uhapšen jer je učestvovao "u neovlašćenom skupu i jer je ometao funkcionisanje zdravstvenih ustanova, transporta i društvene infrastrukture". Čeka ga kazna između 10 i 15 hiljada rubalja, rad za opšte dobro ili zatvor od 15 dana. 
 
Da je u pitanju danski fudbaler mnogi su i pomislili zato što je Agerovo srednje ime Munte, što se poklapa sa inicijalima sudskog izveštaja, preneo je Telegram

Embed from Getty Images
 
 
Da nešto sluti na grešku u igri "gluvih telefona" moglo se naslutiti već nakon što je vest o hapšenju ugledala svetlost dana i nakon što je počela da se deli na društvenim mrežama. Profil na Tviteru Ruske fudbalske vesti objavio je da se verovatno radi o "nesrećnom slučaju pogrešenog identiteta", na šta je pravi Ager, kada je vest o njegovom hapšenju već bila objavljena, odgovorio da i on smatra da je to slučaj.
 
U međuvremenu je novinar Pjotr Sauer došao do nekih bizarnih detalja.
 
Prema njegovim izvorima Daniel M. Ager je zaista uhapšen, ali se ne radi o bivšem Liverpulovom fudbaleru, nego o Rusu koji je 2009. godine odlučio da promeni ime i da se nazove po svom danskom uzoru. Navodno je reč o čoveku koji se ranije zvao Dmitrij Krendel, stanovniku Orenburga, koji se policiji i predstavio kao fudbaler. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.