Profesorka ostavila 25 miliona evra u dobrotvorne svrhe

Profesorka književnosti iz Đenove, Marisa Kavana, ostavila je testamentom 25 miliona evra raznim dobrotvornim organizacijama, javlja agencija Ansa.
Profesorka ostavila 25 miliona evra u dobrotvorne svrhe
Foto: Pixabay
Umrla je u 96. godini, a u testamentu je dala precizna uputstva kako da se podeli bogatstvo koje je ostavila iza sebe. Na sve je mislila pre smrti, čak je ostavila i nekrolog u kome se pozdravlja s prijateljima i bivšim učenicima.
 
Velike sume novca ostavila je, između ostalih, organizaciji Amnesti internešenel, bolnicama u Đenovi, Fondu za istraživanje malignih oboljenja, nevladinoj organizaciji "Prijatelji bez granica", međunarodnoj organizaciji za zaštitu dece "Save the children" i drugim humanitarnim i nevladinim organizacijama.
 
Gospođica Kavana, kako su zvali pokojnicu, nije se nikada udavala, živela je veoma povučeno daleko od krugova mondenskog sveta, a sve do penzionisanja predavala je književnost i italijanski jezik u srednjoj školi.
 
I vila u kojoj je živela, a čija se vrednost procenjuje na tri miliona evra, biće prema testamentu prodata najboljem ponuđaču, a novac podeljen, prema testamentu, u dobrotvorne svrhe.
  • Sale

    03.03.2021 11:05
    -
    Uvek sam govorio da je najteza smrt trulim bogatasima kad umru a ostave milione svega i svacega i nekretnina na desetine,pa cak i kad imaju decu. Ova gospodja je ipak pametna i na vreme lepo rasporedila i ja cu svoj stan svakako prodati kad dodje cas neki bolesti, i vremena za umiranje,ali necu dati organizacijama vec licima kojima treba par hiljada eura za lecenje. Neka me bar deset dusa i njihove porodice pamte po tome.
  • Prof dr

    01.03.2021 16:22
    Da li profesorka ima ostavljen dokaz o poreklu imovine?
  • Ja

    01.03.2021 11:23
    Tja
    Mene moja ostavila zaključanog u kabinetu da razmislim o svojim postupcima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.